INFORMATIE ARCHITECTUURDe informatie architectuur vormt de basis van een applicatie. Door de inhoud te structureren en te labellen, zorgen we ervoor dat de gebruikers van de applicatie hun taken intuïtief kunnen uitvoeren en de gewenste informatie vlot kunnen terugvinden.

User Interface (UI) flow

In de UI-flow wordt bepaald hoe de gebruiker doorheen de verschillende taken of doorheen de content zal navigeren. De taak- en contentanalyse worden hier vertaald naar een structuur voor de website of applicatie. De UI-flow is de tussenstap waarin de inzichten uit de analyse worden omgezet naar schermen in de applicatie of website.

Card sorting

Tijdens een card sorting oefening wordt aan eindgebruikers gevraagd de beschikbare content te ordenen in verschillende categorie├źn. Op deze manier wordt inzicht verkregen in de manier waarop eindgebruikers naar de beschikbare content kijken en hoe zij die zelf zouden ordenen. Dit vormt een basis voor de contentstructuur die onderdeel uitmaakt van een informatie architectuur.

Structuurtesten

In een structuurtest wordt aan gebruikers gevraagd om verschillende (kern)taken uit te voeren binnen een uitgewerkte structuur. De structuurtest wordt uitgevoerd op basis van de eerste structuur in Excel. Via deze test wordt in een heel vroeg stadium inzicht verkregen in de manier waarop mensen doorheen de structuur navigeren en of de gebruikte labels duidelijk zijn. Deze manier van testen laat ook toe om op een eenvoudige manier verschillende versies te vergelijken.